Het nieuwe seizoen is voortreffelijk begonnen voor Gilde De Graven en in het bijzonder voor alle deelnemers. Zij mogen allemaal rekenen op leerzame, gezellige en betaalbare cursussen en andere activiteiten.

De nieuwe activiteiten staan in de maandelijkse Nieuwsbrief die iedere 1e van de maand verschijnt, inclusief de links naar de desbetreffende pagina’s. U kunt zich gratis abonneren via de homepage van onze website www.gildedegraven.nl.

Voor nu alvast een preview van de diverse nieuwe programmaonderdelen:

  1. De leesclub van Suzan Voncken gaat van start op 15 november in Munstergeleen en kent nog 2 vervolgavonden op 20 december en 31 januari. Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker als je over je boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Het vervolg vindt plaats in Elsloo bij Punt 39 op 9 maart, 6 april en 11 mei. U kunt zich inschrijven alléén Munstergeleen, alléén voor Elsloo of voor een combinatie van beide locaties. De boeken die gelezen worden staan op de website beschreven.
  2. Op 1 december 2021 start de eerste cursus boekbinden in 6 workshops voor beginners, die ooit door Gilde aangeboden is o.l.v. Mathieu Hendriks. In deze workshops wordt elke les een boekje gemaakt. We beginnen met maken van een notitieblokje. In de tweede workshop komt een Japanse wijze van het samenbinden van losse vellen aan bod. In de derde workshop worden een stapel gevouwen bladen (een katern) samengenaaid met een omslag. Tevens doen we hetzelfde met twee katernen. In workshop vier worden meerdere katernen samengenaaid en voorzien van een kaft. In workshop vijf worden katernen met elkaar verbonden via houten stokjes. En op het eind van workshop zes maak je een magisch mapje, ook leuk als cadeautje.
  3. In een creatieve workshop op 1 december 2021 leert Ans Oosterling je wat stippen op porselein inhoudt. Zin in een creatieve en gezellige middag waarin we gaan werken met stipstokjes, sjablonen en vele kleuren porseleinverf? Het leuke van stippen is, dat niets fout kan gaan en iedereen het kan. Je kunt meteen aan de slag en het eindresultaat is verbluffend. Zeker weten dat je enthousiast huiswaarts keert en dat je een nieuwe hobby rijker bent!
  4. Op 9 december is een bijzondere excursie gepland naar Schloss Moyland in Bedburg. Hier bezoekt u een kerstmarkt waarvan er geen 13 in een dozijn gaan. Gericht op kunstnijverheid en in een sprookjesachtige omgeving valt veel te genieten.

Als we nog wat verder kijken richting 2022 staat nog meer fraais te wachten. Wat denkt u van een Imkercursus (theorie én praktijk)? En van een derde cursusgroep op dinsdagmorgen met naailessen geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden?