Dat carnaval 2022 er anders uitziet dan normaal is inmiddels bekend. Begin 2022 hebben de gemeente Stein en de carnavalsverenigingen uit de gemeente de handen ineen geslagen. Dat er een alternatief bedacht moest worden was snel besloten. Samen hebben zij verschillende activiteiten bedacht om carnaval ook dit jaar te vieren. Zoals burgemeester Marion Leurs-Mordang aangeeft: “Met deze samenwerking hebben we laten zien waar Stein goed in is: samen de schouders eronder zetten voor een top resultaat. Ik ben hier ontzettend trots op!”

Statement

Op 17 februari werd bekend dat de sleutels voor de traditionele sleuteloverdracht “gestolen” waren uit het gemeentehuis. Hierover hebben burgmeester Marion Leurs-Mordang en wethouder Gina van Mulken een statement uitgebracht via de facebookpagina van de gemeente Stein. In dit statement vroegen de burgemeester en wethouder aan de inwoners om de sleutels in de gemeente te zoeken en terug te brengen naar het gemeentehuis.

Sleuteloverdracht carnaval 2022

Inmiddels zijn de sleutels gevonden en teruggebracht naar het gemeentehuis en kan de traditionele sleuteloverdracht doorgaan. Donderdagavond 24 februari om 19.00 uur zendt de gemeente een speciale carnavalsuitzending uit via hun Facebook en YouTube kanaal. Deze uitzending staat geheel in het teken van carnaval 2022. Burgemeester Leurs-Mordang en wethouder Joep Ummels presenteren de uitzending. Zij hebben alle carnavalsverenigingen in de gemeente Stein uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn en onder andere te vertellen wat op de agenda staat de komende carnavalsdagen.

Maaskentjer

Ook het gemeenteblad de Maaskentjer staat deze keer in het teken van carnaval. In deze speciale editie is ook een carnavalstekening te vinden. Jong en oud kan deze inkleuren en inleveren in het gemeentehuis. In de hal van het gemeentehuis staat een container waar inwoners de tekeningen van 2 tot en met 10 maart kunnen inleveren Samen met de verenigingen wordt hier per leeftijdscategorie een winnaar uitgekozen.

#steinkleurt

De gemeente Stein roept alle inwoners op om foto’s van deze carnaval te delen onder #steinkleurt. Via deze hashtag kunnen inwoners hun versierde huis delen en kans maken op een mooie prijs. De verenigingen kiezen samen per kern een winnaar uit.