In Forum op Woensdag van 26 mei kunt u luisteren naar de volgende interviews:

Ger Arts en Jeanne Stroucken over hun wijn en distillaten.
Appels en pruimen van Limburgs hoogstambomen, druiven van hun eigen stokken en graan en mout uit Stein verwerken ze tot calvados, eau de vie, wijn en jenever. Zuinig omgaan met wat de natuur schenkt, dat willen Ger Arts en Jeanne Stroeken.  In de tot proeflokaal omgebouwde stal van een boerderij bij Moorveld laten ze bezoekers kennis maken met hun zelf gemaakte, gezonde levenselixers.

Geert-Jan Castelijn van vereniging Beek Onderneemt over de situatie van de detailhandel in de westelijke mijnstreek.
In opdracht van de gemeentes Beek, Stein en Sittard-Geleen houdt bureau Seinpost een enquête onder de ondernemers in de retailbranche in de westelijke mijnstreek. Daarbij wordt hen gevraagd wat zij van dit beleid vinden en hoe het verder moet met de detailhandel in de regio. Ondernemer Geert -Jan Castelijn uit Beek geeft zijn visie.

Fenna Ograjensek van Opera Compact.
Opera Rusalka, de kleine zeemeermin belooft een grandioos muzikaal spektakel te worden. In de haven van het Grensmaas Consortium bij Schipperskerk zal Opera Compact Rusalka medio juni zes keer spelen tussen de graafmachines en grindverwerkers. Zakelijk en artistiek leidster van opera Compact Fenna Ograjensek komt vertellen over dit spektakelstuk aan de Maas.

Cees Alfrink van de Limburgse Kunstkring over de expositie 200 jaar Pater Karel.
Twee eeuwen na zijn overlijden weet Pater Karel niet alleen pelgrims te inspireren maar ook kunstenaars. Cees Alfrink vertelt over de kunstwerken die hij en 8 andere leden van de Limburgse Kunstkring hebben gemaakt met Pater Karel als inspiratiebron.

Forum op Woensdag, 10.00-12.00 uur
Presentatie en redactie: Ray Simoen
Techniek: Hub Aelfers