In Forum op Woensdag van 16 juni kunt u luisteren naar de volgende interviews:

-Lucia Hoogakker en Dominique van Bohemen werken op het ministerie van Binnenlandse zaken, zijn alle twee afkomstig uit Limburg en maakten een levendige podcast ‘Grensgevallen’.

Daarin reizen langs de grens van Zeeland, Brabant en Limburg met België en hoorden hoe de coronacrisis veel schade toegebracht heeft aan de relatie tussen de grensbewoners. Een gesprek met de beide podcasters met de Limburgse roots.

-Jeanny Zuijlen uit Geleen is een van de kartrekkers van het nieuwe diabetesprogramma, dat huisartsen in de Westelijke Mijnstreek samen met Medisch Coördinatiecentrum OMNES hebben opgezet. Jeanny Zuijlen legt uit wat het vernieuwende karakter van dit diabetesprogramma is.

-Michel van Dijke uit Geleen kreeg van de provincie 1000 euro voor zijn project Fiets en Bewegen. Wat gaat hij met die 1000 euro doen en is het genoeg?

 

-Het kunstenfestival Musica Sacra komt dit jaar naar Sittard. De opening van dit gerenommeerde festival, dat dit jaar als centrale thema Moeder Aarde heeft, vindt plaats op 22 september in Sittard.  Projectleider van Musica Sacra Fons de Jong vertelt wat er in Sittard dan allemaal te zien en horen is.|

Forum op Woensdag | 16 juni | 10.00-12.00 uur – herhaling 16.00-18.00 uur
Presentatie: Ray Simoen
Techniek: Huub Aelfers