Presentatie: Ray Simoen
Techniek: Huub Aelfers

Rocky Grispen over de bokkenrijders in Maaseik: Rocky Grispen is al jaren gefascineerd door de Bokkenrijders. Hij deed onderzoekingen naar een groot aantal onderaardse gangen onder de markt van Maaseik, dat vluchtwegen van de bokkenrijders zouden zijn. Hij maakte een film over de bokkenrijders en onlangs sprak hij bij de opening van een bokkenrijders tentoonstelling in het Museactron van Maaseik over deze legendarische bende in het andere Limburg.

Harry Strijkers over zijn nieuwe boek over de legendarische mijn Maurits: archivaris en schrijver van boeken over geschiedenis, Harry Strijkers legt de laatste hand aan zijn grote werk over de mijn Maurits. Europa’s modernte mijn toen die in 1926 openging. In 1967, dus 55 jaar geleden, ging de Maurits dicht. Met Harry praten we over dit werk dat uniek fotomateriaal zal bevatten.

Rick Vechel leesles in De Domijnen: elke zaterdag om 14.30 uur, tot en met zaterdag 18 december 2021 kunnen kinderen meedoen aan de Adventure Clubs de Domeinen. Daar leren kinderen spelenderwijs lezen. Dat gebeurt aan de hand van een speciale variant van het verhalenspel Dungeons en Dragons.  Ook is er een speciale club voor kinderen die creatief aan de slag willen met schrijven en met eigen verhalen.  Met de bedenker van deze avontuurlijke leeslessen, Rick Vechel van Vechel Fantasy praten we over dit spel.

Peter Moulen uit Geleen schreef boek ‘Democratie plus’: Er is veel mis met de democratie, waarin we leven. Peter Moulen heeft het nauwkeurig opgeschreven in zijn boek Democratie Plus. Maar hij deed meer: hij heeft ook een visie hoe het beter zou kunnen en hoe we het kunnen aanpakken om tot een democratie plus te komen.

Woensdag 17 november, 10.00 – 12.00 uur, herhaling 16.00-18.00 uur.