In Forum op Woensdag 27 oktober:

Sjef Maas over de wederopbouw van de Westelijke Mijnstreek in de tweede wereldoorlog. De lgog KRING WESTELIJKE MIJNSTREEK heeft voor de maand van de geschiedenis een wandeling gemaakt, die laat zien hoe na de tweede wereldoorlog deze mijnregio weer opgebouwd werd. Mijnbouw en volkshuisvestingshistoricus Sjef Maas vertelt hoe de wederopbouw van de westelijke mijnstreek tot stand kwam.

Henk Hover over Harry Bordon. Wie sjoen os Limburg is. Wie kent deze muzikale liefdesverklaring aan Limburg niet. De zanger en componist ervan is Harry Bordon. Zaterdag 30 oktober vanaf 14.00 uur staat Harry Bordon centraal in een aan hem gewijd programma in de Augustinuskerk in Geleen. Linda Koolen, Linda Zijlmans, Harold K. en Ivo Rosbeek zullen liedjes van Bordon zingen. Henk Hover is de presentator van dit programma en zal vertellen over het bewogen leven van Harry Bordon. Met Henk Hover, die een biografie schreef over Harry Bordon praten we extra lang over deze zanger met het mooie, nostalgische stemgeluid.

Maurice Heemels over Funerair erfgoed Limburg. In november worden overal in Limburg graven gepoetst en van bloemen voorzien. Maar elk jaar wordt het minder, steeds minder mensen laten zich begraven en steeds vaker ook worden graven en grafmonumenten verwijderd omdat de grafrechten verlopen zijn. Maurice Heemels van het Funerair Erfgoed Limburg betreurt dat. Hij legt uit waarom het zo jammer is dat zoveel grafmonumenten verdwijnen.

Presentatie: Ray Simoen

Techniek: Huub Aelfers