Forum op Woensdag 13 oktober

Presentatie: Ray Simoen
Techniek: Hub Aelfers

1.Evert Jansen over inbraak-preventie: jarenlang was Evert Jansen inbreker van beroep. Maar hij kickte af van zijn heroïne- en inbraak-verslaving.

2.Historicus Antoine Jacobs: Antoine Jacobs schreef een vuistdik boek Geroepen en Gezonden, de Geschiedenis van de Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid van Créhen in Nederland, van 1903 tot heden. Het boek verscheen omdat dit jaar de Zusters hun 200 jarig jubileum vieren.

3.Maret Celis-de Raad: Wethouder Kim Schmitz riep enkele maanden geleden bewoners en instanties in deze gemeente op om haar tips en adviezen te geven hoe ze armoede beter kan helpen bestrijden. Als er iemand in staat is de wethouder goede, concrete tips te geven is het Maret Celis-de Raad wel. Ze is oprichtster van de Stichting Samen Tegen Armoede en voorzitter van Stichting Moedercentrum Casa Mama Lisa in het Limbrichterveld, waar ze niet enkel vergaderingen leidt maar vooral ook vrouwen actief helpt om voor zichzelf op te komen. Met deze sociaal bewogen en actieve Grevenbichtse praten we over  haar tips aan wethouder Schmitz om de armoede en achterstelling in deze gemeente beter aan te pakken.

4.Wim Wackers van de Werkgroep Nieuwe Grensmaasnatuur over de herinrichting van het Trierveld bij Illikhoven na de ontgrinding.