In Forum op Woensdag van 22 september aandacht voor:

Zefke Mols blijft Sittard boeien. Nadat vorig jaar weer eens een korte levensschets over de Sittardse knuffel-zwerver was verschenen in het tijdschrift het Land van Zwentibold. komt er binnenkort een theatervoorstelling over Mols, geschreven door schrijver, acteur, muzikant en columnist Frans Pollux. Met cultuur historicus René Haustermans praten we over die steeds opflakkerende interesse van Sittard voor Zefke Mols, de anti-held, die een standbeeld kreeg.

De druivenoogst van dit jaar zal de komende weken binnengehaald worden. Hoe hangen de druiven van de wijngaarden in deze gemeente erbij? Komen er straks topwijnen in de flessen van Wijngenootschap Notre Reine uit Munstergeleen en Wijngaard Fort Sanderbout. Dat vragen wen aan Huub Wackers, winzer in Munstergeleen en Arno Dols van Fort Sanderbout.

Stichting Lindenheuvelse culturele feesten (TILIADE) is op zoek naar een grote kerstboom. Al jaren vervult de stichting talloze wensen met het project Wensboom van Lindenheuvel. Inwoners van de wijk kunnen ieder jaar een wens doen voor zichzelf of voor een ander. Deze worden – dit jaar op 17 december – openbaar gemaakt onder de Wensboom op de Bloemenmarkt.

Het gerenommeerde muziekfestival Musica Sacra gaat  van start in Sittard. In dit festival, Moeder Aarde genaamd, speelt het barokensemble Ad Mosam van dirigent en artistiek leider Huub Ehlen een belangrijke rol. Met Huub Ehlen praten we over Musica Sacra, het thema ervan, de rol van Ad Mosam hierin en de betekenis van dit festival voor Sittard.

Forum op Woensdag, van 10.00-12.00 uur, herhaling 16.00-18.00 uur
Presentatie: Ray Simoen
Techniek: Hub Aelfers