Fortuna Sittard presenteert met trots Fortuna Sittard Vrouwen, het nieuwe vrouwenelftal dat met ingang van het seizoen 2022/2023 zal uitkomen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De KNVB zette afgelopen week alle lichten op groen, waardoor het vrouwenvoetbal voor het eerst sinds 2015 definitief terugkeert in Sittard. Met het toevoegen van een vrouwenafdeling gaat er voor zowel Fortuna Sittard, als voor partner Azerion een wens in vervulling.

Het toetreden van een vrouwenteam is voor Fortuna Sittard een logische volgende stap in de koers die de club wil varen, waarbij het een belangrijke, verbindende factor wil zijn voor de volledige provincie Limburg. Gezien de huidige maatschappelijke ontwikkelingen is een vrouwenelftal in dit plaatje niet meer weg te denken. Het doel is om dromen te faciliteren en deze bereikbaar te maken voor iedereen binnen de maatschappij. Daarnaast is het een belangrijke pijler in het familiaire gevoel van de club.

Het akkoord van de KNVB werd in Sittard met gejuich ontvangen. “We zijn enorm trots dat we vanaf komend seizoen vrouwenvoetbal hebben in Sittard,” laat algemeen directeur Ivo Pfennings desgevraagd weten. “Dit is een nieuwe mijlpaal in de toch al rijke historie van de club. Na maanden hard werken, waarbij ook Azerion als business partner en sponsor een belangrijke rol heeft gespeeld, staat het licht dan eindelijk op groen. De komende periode zullen we met datzelfde enthousiasme de werkzaamheden voortzetten, zodat er bij aanvang van het nieuwe seizoen een waardige selectie en organisatie staat. We willen niet als opvulling voor de competitie dienen, maar willen er meteen staan als serieuze tegenstander met gezonde ambities.”

Zoals aangehaald keert daarmee vrouwenvoetbal terug bij de Sittardse BVO. “In de eerste periode hebben we positieve ervaringen opgedaan vanuit de vrouwentak,” vervolgt Pfennings. “Er was destijds duidelijk sprake van een aantrekkingskracht op een breder publiek, dan alleen de traditionele Fortuna-supporter, sponsoren en talenten. Met ons actuele businessplan gaan we een slag verder, passend bij de ontwikkeling die we als club doormaken. Wij geloven niet alleen in de sportieve en commerciële mogelijkheden, maar ook in de maatschappelijke waarde. We hopen in brede zin een voorbeeld en inspiratie te worden voor meiden en vrouwen met dromen en ambities. Dit zetten we nu kracht bij door een team in de Vrouwen Eredivisie te introduceren.”

Atilla Aytekin is namens Azerion eveneens trots op de nieuwe ontwikkelingen rondom Fortuna Sittard. “Wij geloven in diversiteit en inclusie, het meedoen en erbij horen, in al onze zakelijke en maatschappelijke activiteiten. We willen dat de nieuwe generaties vrouwen meer rolmodellen hebben. Daarom maakt deze aankondiging ons trots en vol hoop over de toekomst van deze samenwerking. We hebben altijd gezegd dat we in de toekomst van voetbal wilden investeren. Onze investering in het vrouwenteam van Fortuna zien wij heel duidelijk als een investering in de toekomst van het voetbal.”

Ivo Pfennings zal vanavond bij de digitale nieuwjaarsreceptie verdere toelichting geven op het vrouwenvoetbal in Sittard.