In de herfstvakantie verwelkomt filmhuis De Domijnen jonge filmfans voor de eerste editie van het Filmblik Festival op 28 en 29 oktober. Jong én oud bekijken samen de mooiste films op ‘t grote doek of gaan zelf aan de slag met het meest magische medium wat er is: film!
Voor meer info: www.dedomijnen.nl/filmblik-festival

Tijdens dit festival kunnen kinderen van alle leeftijden zich helemaal onderdompelen in de wereld van de film.

3+ programma: korte films + schimmenspel
De allerkleinsten (3+) horen hier natuurlijk ook bij. Eerst kijken ze samen een aantal grappige, lieve, mooie, creatieve en af en toe een beetje spannende films. Dit duurt een half uurtje en dan mogen ze zelf aan de slag met licht en projectie in de schimmenspel workshop.

Stop Motion Animatie 8+
De iets oudere kinderen (8+) gaan een eigen Stop Motion Animatiefilm maken. Ze knutselen eerst met bijvoorbeeld klei, karton of tekeningen hun zelf bedachte poppetjes in elkaar en laten ze dan tot leven komen. Ze krijgen na afloop hun eigen film toegezonden per mail.

Stop Motion Animatie DeLuxe 10+
Ook de oudere kinderen kunnen hun eigen animatiefilm maken, alleen of met een team en gaan aan de slag met materialen als klei, karton of getekende animaties.

Verhalenfabriek 10 t/m 12 jaar
Iedereen heeft een verhalenfabriek op zak. Met vijf beeldtrucjes leren de oudste kinderen een beeldverhaal vertellen (en verfilmen!). Ze gaan een kort verhaal herschrijven en filmen. Wat gebeurt er allemaal als het plot, het genre en het einde wordt veranderd.
In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter.

Charlie Chaplin The Kid THE KID was de eerste lange speelfilm van Charlie Chaplin en in 1921 wereldwijd een enorme kassakraker. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

Mijn vader is een saucisse is een feelgood komedie over dromen najagen en de moed die daarvoor nodig is. Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.