De voetgangers- en fietstunnels aan de Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen zijn officieel geopend. Wethouders Pieter Meekels (Spoorzaken) en Leon Geilen (Verkeer) schoven samen met ProRail-directeur Dimitri Kruik (Regio Zuid) bij de Lintjesweg het laatste bouwhek aan de kant. Fietsers, voetgangers en mensen in een scootmobiel kunnen nu veilig het spoor kruisen.

ProRail besloot in 2018 (Raadskuilderweg) en 2019 (Lintjesweg) in overleg met de gemeente de onbewaakte spoorwegovergangen te sluiten vanwege de vele bijna-ongelukken die er plaatsvonden. Sindsdien moest langzaam verkeer gebruik maken van omleidingsroutes. Ook het autoverkeer op de Westelijk Randweg had enkele maanden overlast omdat in de tunnelconstructie in de weg gelegd moest worden. Wethouders Meekels en Geilen: “We zijn blij dat we samen met ProRail deze twee tunnels snel hebben kunnen realiseren. Het was een gigantische klus, maar het resultaat is fantastisch. Onze inwoners kunnen nu op een veilige manier onder het spoor door oversteken”.

Ook Dimitri Kruik van ProRail is tevreden. “Onbewaakte overwegen op deze plekken zijn niet meer van deze tijd. Vanwege de veiligheid zijn we al langere tijd bezig om dit soort overgangen aan te pakken. Heel fijn dat de Raadskuilderweg en Lintjesweg nu weer veilig toegankelijk zijn.”