Femke Philippens is binnenkort op de Duitse televisie te zien. De 21-jarige zangeres uit Simpelveld doet mee aan de talentenjacht Deutschland sucht den Superstar (DSDS).

De zoektocht naar de nieuwe Duitse superster begint op 22 januari en wordt uitgezonden door RTL Duitsland. Philippens verschijnt in één van de tien castings waar de deelnemers voor de jury laten zien wat ze kunnen in de hoop een ronde verder te komen.

De Simpelveldse weet niet precies wanneer ze te zien is en ze mag ook niet vertellen of ze een ronde verder is. “Ik kan alleen zeggen dat RTL om extra (privé)videobeelden heeft gevraagd”, zegt de Limburgse zangeres enthousiast tijdens een telefoongesprek.

Uit eerdere edities van het programma blijkt dat RTL bijzondere kandidaten met beelden van thuis meer in de spotlight zet. “Dat kan betekenen dat ze het heel goed of heel slecht vinden”, lacht Philippens.

Femke stond op 5-jarige leeftijd al op de planken. Als Femke Falderaa deed ze mee aan het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival en het Tiener Vastelaovend Konkoer. Tegenwoordig zingt ze onder de naam FEM ook Duitstalig repertoire. Daarmee probeert ze nu de DSDS-juryleden Florian Silbereisen, Ilse DeLange & Toby Gad te imponeren.