Op 11 december mochten we de 200ste geboortedag van Pater Karel vieren. Ondanks de maatregelen rond de corona kon men dit doen met zo’n 80 mensen. Tijdens deze viering maakte de provinciaal van de Passionisten, pater MarkRobin Hoogland, bekend, dat de paus bij
gelegenheid hiervan een heilig jaar heeft afgekondigd voor de kapel in Munstergeleen en voor dekerk in Dublin (Mount Argus, Ierland).

Op 5 januari 2022 wordt de 129ste sterfdag van Pater Karel herdacht. Er wordt traditiegetrouw begonnen met een viering in de Pater Karel Kapel om 11.00 uur. Het zal dit jaar een wat sobere viering zijn, maar gelukkig komt een kleine delegatie van Schola Sittardiensis Sanctus Michael uit Sittard de heilige mis opluisteren met hun gezang.


Al heel wat jaren is er op diezelfde dag een plechtige mis in de vroege avond in de parochiekerk (H. Pancratius) met aansluitend een lichtprocessie naar de kapel van Pater Karel. Helaas kan deze niet door gaan vanwege de avondlockdown. In overleg met de voorzitter van de stichting Pater Carolus Houben zal er toch een Heilige Mis zijn in de parochiekerk om 16.00 uur, Waarin pater Martin de Korte, passionist, zal voorgaan en een kleine delegatie van het parochiekoor de zang verzorgen zal.


Na de mis is er dan nog gelegenheid om op eigen gelegenheid naar de kapel te wandelen om daar nog even op de plek te zijn waar Pater Karel is geboren.


Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal zitplaatsen ter beschikking.

Voor de viering van 11.00 uur kunt u zich aanmelden bij pater Martin de Korte cp (0653754554).

Voor de viering van 16.00 uur kunt u zich aanmelden bij Carla Voots (0623124828).