4 maart is de opening van onze nieuwe exposite “Limburg in Miniatuur” aangevuld met eigen collectie schilderijen waarop passend bij het thema “gebouwen” op staan. Deze expositie is te zien tot en met 13 april 2023. Wij, als vereniging, geven Bert Senden en Jack Bukkems (na 2017 en 2019) voor de derde keer graag de ruimte om hun hobby aan het publiek van Geleen (en ver daarbuiten) ten toon te stellen.

 

De 2 bevriende maquettebouwers maken oude nostalgische gebouwen en treinstations uit vervlogen tijden uit de regio Zuid-Limburg weer tastbaar. Naast “Geleense” exemplaren als de Biesenhof, ’t Kluuske, de watertoren van de Staatsmijn Maurits, station Lutterade en het Drossaerthuis, is ook het kunststukje van Jack te bekijken waar hij de Sittardse markt en Kloosterkwartier heeft nagebouwd. In ieder geval genoeg gesprekstof om samen met kinderen en/ of kleinkinderen verhalen bij op te halen.

 

De expositie is geopend op de gebruikelijke openingstijden. De zaterdagen 4 maart en 1 april van 9.30-12.00 uur, maandag en donderdag van 14.00-16.30 uur en dinsdag van 19.00-20.00 uur. Bezoekadres is Jupiterstraat 35a, 6161 XD Geleen. Voor groepen kan op afspraak een bezoek aangevraagd worden via info@heemkunde-geleen.n