Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober vindt er in MFC de Grous in Stein het vijfde Euregionale Mandolinefestival plaats. Het gehele weekend zal in het teken staan van mandoline- en gitaarmuziek met fantastische concerten op zaterdagavond en zondagmiddag door op hoog niveau musicerende mandoline-orkesten uit België, Duitsland, Luxemburg en Nederland, die een zeer afwisselend programma in een grote diversiteit in stijlen ten gehore zullen brengen. U kunt luisteren naar romantische, hedendaagse, barok en folkloristische muziek en zelfs naar blues op mandoline en gitaar.

Op zaterdag 9 oktober zijn er vanaf 19.30 uur optredens door Mandoline-Orkest The Strings Stein (NL), Mandolinen-Orchester Hüls 1922 e.V. (D), Duo Marijke en Michiel Wiesenekker (D / NL) en het Kamermuziekensemble van Mandolinen-Orchester Rurtal 1928 Koslar e.V. (D).

Op Zondag 10 oktober zijn vanaf 14 uur de volgende orkesten te beluisteren: Mandoline-Ensemble The Strings Stein (NL), Cercle royal des Mandolinistes de Malmedy (B), Capella Aquisgrana Aachen (D) en Ensemble à Plectre Municipal d’Esch/Alzette (Lux).

De presentatie is in handen van Anita Cremers en Hub Lamine.

Tijdens het festival zijn er zeer bijzondere solisten te beluisteren. Uniek is ook het gebruik van historische mandolines en gitaren door de Capella Aquisgrana uit Aken en de bluesmuziek op mandoline en gitaar door het Duo Marijke en Michiel Wiesenekker uit Wuppertal en Amsterdam.

Tijdens het gehele weekend is er een expositie in de foyer van de Grous door:
– Stefan Geffroy uit Aken (D)
– mandolinebouwer Elmar Geilen uit Koblenz (D)
– mandoline- en gitaarbouwer Markus Dietrich uit Markneukirchen (D)
– Steffen Meinel van Horst Wünsche Zupfinstrumentenbau KG – opvolger van Klaus Knorr uit Markneukirchen (D).
Zij bieden de bezoekers uit hun collectie een keur aan instrumenten, bladmuziek en aanverwante artikelen.

De entree bestaat uit een vrije gave. Er zal een coronacheck plaatsvinden.