Op zaterdag 19 november organiseert de Stichting International Mandolin & Guitar Meetings een zeer bijzonder mandoline- en gitaarfestival met als titel “Grenzeloos”. Het festival staat in het teken van muziek uit Oekraïne. Muziek verbindt musici wereldwijd en daarom zijn we erg blij dat we de solisten Victor Solomin (domra) en Nadine Branitskaya (piano en zang) die bij het begin van de oorlog in Oekraïne naar Zwitserland zijn gevlucht, een podium kunnen bieden en zelfs meer dan dat: muzikale samenwerking met Mandoline-Ensemble The Strings uit Stein.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in twee nieuwe Oekraïense werken, gecomponeerd door Victor Solomin, die op 19 november hun wereldprémière gaan beleven.

Daarnaast zijn er optredens van toporkesten uit Duitsland en Nederland met een grote diversiteit aan stijlen, al dan niet met aangevuld met geweldige solisten en speciale aandacht voor Oekraïense componisten.

 

Het programma op 19 november is als volgt:

– 16.00u. Capella Aquisgrana Aachen (D)

– 16.30u. Trio Musica Mandolino (NL)

– 17.00u. Mandoline-Orkest The Strings Stein (NL)
– 17.30u. Limburgs Mandoline Orkest (NL)

 

– 19.30u. Ensemble van Mandolinenorchester Hennef-Kurscheid 1924 (D).

– 20.00u. Solo-optreden van domra virtuoos Victor Solomin, op piano begeleid door       Nadine Branitskaya (Oekraïne)

– 20.30u. Mandoline-Ensemble The Strings Stein (NL) met solistische medewerking       van Victor Solomin (domra), Nadine Branitskaya (zang) en Leoniek Hermans           (klarinet).

 

Locatie: MFC Berg aan de Maas, Bergerweg 1, 6129 PG Urmond (gemeente Stein).

Entree: vrije gave.