Voormalig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars is op maandag 20 maart te gast bij de OLS-organisatie in Born. Hij geeft een gratis toegankelijke presentatie waarin hij terugblikt op zijn carrière, ingaat op zijn huidige werk als onder meer radioverslaggever en columnist en waarin hij uit de doeken doet waarom hij maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk zo belangrijk vindt. De komst van Erben Wennemars naar Born is mogelijk gemaakt door de Rabobank, een van de hoofdsponsors van het OLS in Born. 

Erben Wennemars leerde op 4-jarige leeftijd schaatsen. Met behulp van een enorme dosis doorzettingsvermogen behaalde hij op 17-jarige leeftijd de gewestelijke schaatsselectie. Vijftien jaar later was hij tweevoudig wereldkampioen sprint, meervoudig wereldkampioen op de 1000 en 1500 meter en de ploegenachtervolging. Wennemars nam drie keer deel aan de Olympische Spelen en haalde in 2006 twee bronzen medailles.

 

Nu is hij radioverslaggever voor de NOS en columnist in het Algemeen Dagblad en zet hij zich in voor allerlei maatschappelijke doelen. 

Het bestuur van de stichting OLS 2023 Born is uitermate verheugd dat mede dankzij de Rabobank Erben Wennemars op 20 maart aanstaande te gast is in het OLS Hoes in Born en voor de Bornse gemeenschap zijn verhaal wil doen. De presentatie begint op 20 maart om 19.30 uur, de zaal is om 19 uur open. Toegang voor deze unieke presentatie is gratis.