Afdeling Driepoel, afdeling voor Eerstelijnsverblijf in Sint Jan in zorgcentrum Glana is recentelijk grondig gerenoveerd. De cliënten die voor kortdurend verblijf naar het zorgcentrum komen, beschikken nu over een eigen kamer met badkamer. Daarnaast opent in september in het gerenoveerde Sint Jan de nieuwe afdeling Kummenaederhof, die een thuis biedt aan ouderen die nog redelijk zelfstandig zijn, maar wel graag gebruik maken van lichte 24-uurszorg.

De kamers op beide afdelingen zijn licht en ruim opgezet en er is veel aandacht voor een prettig verblijf en welzijn. Ook de gezamenlijke ruimtes, waaronder twee ruime woonkamers zijn aangepakt en voldoen weer volledig aan alle moderne standaarden. De cliënten kunnen ook gebruik maken van alle faciliteiten die Glana biedt waaronder het restaurant en het naastgelegen prachtige park. Winkelcentrum Zuidhof bevindt zich op loopafstand.

Kummenaederhof
Kummenaderhof maakt onderdeel uit van zorgcentrum Glana. De afdeling biedt een thuis aan ouderen die nog redelijk zelfstandig zijn, maar wel graag 24 uur per dag omringd zijn door veilige zorg en begeleiding. Mensen kunnen er ook tijdelijk verblijven. Bijvoorbeeld om een mantelzorger te ontlasten of omdat ze in afwachting zijn van een plekje in een verpleeghuis.

Eerstelijnsverblijf in de Driepoel
Wanneer iemand door medische redenen, bijvoorbeeld door herstel van een heup-, knieoperatie of longontsteking, tijdelijk niet thuis kan wonen, komt hij/zij in aanmerking voor een Eerstelijnsverblijf (ELV) indicatie. De Driepoel is speciaal ingericht voor medisch noodzakelijk, kortdurend verblijf in een zorginstelling gedurende een aantal weken tot maximaal 3 maanden, met als uitgangspunt terugkeer naar huis. Ook biedt de Driepoel schakelbedden aan. Een vast multidisciplinair team, gespecialiseerd in complexe, kortdurende opnames staat klaar voor de cliënten van de afdeling. Afhankelijk van de indicatie worden verschillende disciplines bij een opname en behandeling betrokken. Er is 24 uur per dag zorgpersoneel aanwezig, maaltijden zijn inbegrepen en er zijn ruime bezoek mogelijkheden.

Heeft u vragen of wilt u als verwijzer een aanvraag doen voor een patiënt? Neem dan contact op met afdeling Zorgservice:
-Maandag t/m vrijdag: van 08:30 tot 20:00 uur
-Zaterdag, zondag en feestdagen: van 12:00 tot 20:00 uur