het Digitaal Parkeerloket kunt u parkeerproducten zoals een parkeervergunning of parkeerabonnement digitaal kopen of aanpassen. Hier leest u wat dit voor u betekent en hoe het werkt.

Papieren parkeerkaart vervalt

Vanaf 2 januari 2023 is het papieren vignet (uw huidige parkeerkaart) niet meer geldig. U ontvangt ook geen nieuwe papieren parkeerkaart meer. Uw parkeervergunning of parkeerabonnement wordt gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Door het kenteken van uw auto te scannen, kunnen handhavers controleren of u een geldige vergunning heeft.

Wat betekent dit voor u?

Zorg ervoor dat u ook in 2023 een geldige parkeervergunning of parkeerabonnement heeft. Regel dit via het Digitaal Parkeerloket. Let op: uw huidige vergunning of abonnement wordt niet automatisch verlengd. Regel het daarom op tijd. Uiterlijk vóór 2 januari 2023. Vanaf 1 december is het digitaal parkeerloket open voor verlengingen of kopen van uw product(en).

Uw parkeervergunning of abonnement verlengen

  1. Ga vóór 1 januari 2023 naar de website: https://parkeren.sittard-geleen.nl/.
  2. Of scan de QR-code om snel naar digitaal loket te gaan.
  3. Log in met DigiD of eHerkenning. (Heeft u geen DigiD? Vraag deze aan via www.digid.nl)
    Bedrijven kunnen inloggen met E-Herkenning.
  4. Vul uw e-mailadres in.
  5. Kies de vergunning of het abonnement dat u wil aanvragen of verlengen.
  6. Klik op de knop “verlengen” en volg de stappen op het scherm.
  7. Tot slot betaalt u met iDeal.

Een nieuwe parkeervergunning of abonnement kopen

Ook dit regelt u in het Digitaal Parkeerloket. Kijk voor de mogelijkheden in het overzicht van parkeervergunningen en abonnementen

Bezoekersvergunning

Gebruikt u een bezoekersvergunning? Ook dan verandert er iets. In plaats van een bezoekersvergunning hebben we vanaf 2023 een bezoekersregeling. De bezoekersregeling kunt u nu al aanvragen via het digitale loket. Lees meer over de bezoekersregeling.

Meer info?

Kijk hieronder voor meer informatie en antwoord op veelgestelde vragen over parkeervergunningen en -abonnementen. Wilt u een afspraak maken om hulp te krijgen bij het aanvragen van een parkeervergunning of -abonnement? Bel dan met 14 046.