Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren (Limburg) is ook een actie gestart om de vluchtelingen met huisdieren in de grensgebieden én de achtergebleven huisdieren in de Oekraïne te helpen. Zij hebben een betrouwbare organisatie gevonden met diverse inzamelpunten voor spullen voor mensen. Deze organisatie regelt ook zelf de transporten naar de Pools/Oekraïense grens en heeft contacten met de plaatselijke overheden en Caritas. Al snel is besloten om de handen in elkaar te slaan om ook de betroffen huisdieren te helpen met dierenvoedsel en eventueel dierenmedicijnen. Vanaf nu kunnen diergerelateerde donaties (meeste vraag is naar voer voor honden & katten) worden afgegeven bij het inzamelpunt aan de Breukerweg 184 in Heerlen. Aanleveren kan dagelijks tussen 13.00 en 18.00 uur.

Gelieve geen dierbenodigdheden (o.a. kattenbakken, mandjes, kussens, speeltjes, knuffels) af te geven. De stichting wil zich richten naar de geplaatste hulpvragen en hetgeen momenteel het dringendste nodig is. Er is, naast spullen voor mensen, wel een grote vraag naar flessen water voor het getroffen gebied. Dit water kan ook bij het inzamelpunt worden afgegeven.

Dierenvoedselbank Hart voor Huisdieren (Limburg) heeft ook afgelopen zomer succesvol hulp kunnen bieden aan de gebieden welke getroffen waren door de watersnoodramp (B, D en NL). Deze dierenvoedselbank roept nu mensen op om te helpen zodat de vluchtelingen & betroffen huisdieren een zorg minder geboden krijgen. Meer informatie vindt u ook op www.hvhlimburg.nl/supportukraine* of via info@hvhlimburg.nl.