Half juni opende pakjesbezorger DHL aan de Transportlaan in Geleen zijn eerste Limburgse CityHub nieuwe stijl. Een gloednieuw, duurzaam gebouwd distributiecentrum van waaruit zes dagen per week zo’n 200 bezorgers op pad gaan om duizenden pakketten te bezorgen bij particulieren, winkels en bedrijven.

Nog voor de coronacrisis besloot DHL om fors, 350 miljoen euro, te investeren in een vernieuwd en duurzaam distributienetwerk waarbij 26 van de 140 zogenoemde CityHubs vernieuwd worden. “Grote centra waarvandaan alle pakketjes voor deze regio worden bezorgd”, legt Bjorn Asmussen uit. “Die komen vanuit ons landelijke sorteercentrum in Zaltbommel of uit de regionale hub in Beek. Pakjes van postorderbedrijven en online-shops bijvoorbeeld. Wij sorteren die hier per route, laden ze in de verschillende bestelwagens en bezorgen nog dezelfde dag. Wij noemen dat de last mile van het bezorgproces.”

DHL heeft voor Limburg twee nieuwe CityHubs gepland: één in Midden-Limburg en één in het zuiden wat Geleen is geworden. De overige zes Limburgse CityHubs blijven op hun bestaande plek. Een geschikte locatie vinden was nog niet zo eenvoudig. De bestaande centra waren te klein. Bjorn: “Het moest een pand zijn met veel ruimte en ruime parkeergelegenheid. We hebben plek nodig voor ons wagenpark, de auto’s van onze mensen en voor bezoekers die pakjes aanleveren. Zo’n pand was niet beschikbaar, reden voor DHL om te kiezen voor nieuwbouw. Na een zoektocht kwamen we, met behulp van de gemeente Sittard-Geleen, terecht bij een bouwkavel aan de Transportlaan in Geleen. De ideale plek, centraal gelegen met snelle verbindingen naar het (auto)wegennet om die last mile zo snel en efficiënt als mogelijk af te leggen.”