Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

Aanstaande dinsdag biedt de organisatie Maas Cleanup de petitie ‘Maas in de Wet’ aan de Tweede Kamer aan. Doel ervan is te onderzoeken hoe wet- en regelgeving kan worden ingezet om de Maas beter te beschermen.

Zaterdag kunt u, in organisatie van IBA Parkstad, kennismaken met het religieuze erfgoed van die streek. Wat is IBA voor een organisatie en kan dat ook iets zijn voor de Westelijke Mijnstreek?
Eveneens komende zaterdag is er een discussiebijeenkomst in Hasselt hoe media en toerisme grensoverschrijdend meer kunnen samenwerken. In de organisatie zit onder andere oud-burgemeester van Beek, Armand Cremers.
En de Zuid-Willemsvaart werd precies 200 jaar geleden aangelegd. Natuurlijk dat gaat niet onopgemerkt voorbij. In Neeroeteren neemt men dit weekeinde al een voorschot op die gebeurtenis.
Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: /ww.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: