Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, toerisme en historie terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • In Susteren heeft men er een jaar extra op moeten wachten, maar nu worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de Heiligdomsvaart, wat staat er allemaal te doen?
  • Vijf weken lang is op Canvas (VRT) een serie te zien die een beeld schetst van de geschiedenis van de Belgisch-Limburgse mijnwerkers, lijkt die geschiedenis op de onze?
  • Een raadseltje: ze zingt in ‘t Limburgs, ze komt uit Horst-America en heeft geen connectie met Rowwen Hèze? Wie is zij? Antwoord: Marion Steeghs, een gesprek.
  • Nog meer raadsels: kwamen de gebroeders Van Eyck uit Maaseik of uit Bergeijk, en nog belangrijker, kwam hun moeder uit Sittard? Een gesprek met twee deskundigen.
  • Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens uit Oudsbergen.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor: minder treinen door personeelsgebrek in Duitse grensregio en meerdere tentoonstellingen net over de Belgische grens.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/