Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os, rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

Komende zondag is de landelijke Open Dag Naaktrecreatie. Een gesprek met de directeur van de landelijke naturistenfederatie en de secretaris van de naturistenvereniging in Geleen.
De stad Maaseik zet zichzelf op de kaart als “Watermerk”. Wat Maaseik daarmee lokaal en eventueel euregionaal wil bereiken, vormt een vraag voor burgemeester Johan Tollenaere.
Het Limburgs Museum in Venlo heeft een nieuwe tijdelijke tentoonstelling, genaamd “Oevers vol Romeinen”, wat is de inbreng vanuit de Westelijke Mijnstreek in deze expositie?
Dit weekeinde staat “Janse Bagge” in Susteren op het podium met Rowwen Hèze. Frontman Henk Steijvers over het sjiekste Rowwen Hèze-nummer en het mooiste nummer dat hij zelf ooit
Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor het succes van het Duitse 9-Euro-Ticket en de GrensInfoPunten in drie landen gaan intensiever samenwerken.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site:www.bieos-omroep.nl.

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren.