De energiebespaaractie is inmiddels in volle gang. Inwoners die in aanmerking komen voor deze actie hebben een startpakket thuis ontvangen. De coaches hebben de eerste adviesgesprekken gevoerd en het eerste (gratis) witgoed is ook al geleverd! Wethouder Gina van Mulken en wethouder Dassen zijn met eigen ogen gaan zien wat de actie inhoudt en kan betekenen voor mensen.

De onlangs verhoogde inkomensgrens voor de eenmalige energietoeslag houdt in dat er ook meer inwoners in aanmerking komen voor de energiebespaaractie. Zodra zij de toeslag hebben ontvangen, ontvangen zij automatisch ook een startpakket van de energiebespaaractie. Meer informatie over de energietoeslag is hier te vinden: gemeentestein.nl/energietoeslag.

De energiecoaches zijn op dit moment druk bezig met het inplannen van de gratis adviesgesprekken. Wethouder Frank Dassen ging met coach Erik mee op bezoek bij mevrouw Valstar. Hij vertelt: “We vinden het heel belangrijk dat inwoners die het nodig hebben een financiële tegemoetkoming ontvangen in de vorm van de eenmalige energietoeslag. Maar de bewustwording is misschien nog wel een belangrijker van deze actie. Zodat we inwoners kunnen helpen om de kosten structureel te verlagen. Ik heb nu zelf kunnen zien hoe de energiecoach kan helpen met handige tips en energiebesparende middelen om zo structureel de energiekosten (en dus geld) te besparen.”

Mevrouw Valstar geeft aan dat ze naar aanleiding van het startpakket een afspraak met de coach heeft gemaakt. “Mijn schoondochter heeft mij hierbij geholpen. Ik ben de gemeente heel erg dankbaar dat zij al deze hulp bieden.”.

Oude witgoedapparaten kunnen veel energie verbruiken. De energiecoach kijkt of er een apparaat in huis is dat vervangen kan worden voor een nieuwe, energiezuinigere variant. Mevrouw Schepers-Jacobs heeft inmiddels haar nieuwe wasmachine al in ontvangst mogen nemen. Ze vertelt: “Via budgetbeheer van de gemeente Stein werd ik gewezen op de energiebespaaractie. Het was voor mij een hoge drempel om contact op te nemen met budgetbeheer van de gemeente Stein. Maar ik ben ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb. Zij hebben me gewezen op de energiebespaaractie. Eerst leek het te mooi om waar te zijn, maar het bezoek van de energiecoach en mijn nieuwe wasmachine waren helemaal gratis! En ik kan nu gaan besparen op mijn energierekening.”

Wethouder Gina van Mulken ging een handje helpen met het leveren van het witgoed: “Enerzijds willen we inwoners helpen om hun woning te verduurzamen en dat we hiermee inwoners ook financieel een steuntje in de rug kunnen geven is natuurlijk helemaal mooi. Het mes snijdt met deze actie aan twee kanten.”

Heb jij het startpakket ontvangen, maar nog geen afspraak met de energiecoach ingepland? Doe dat dan snel, want dan start je meteen met het besparen van energie en kom je wellicht in aanmerking voor een gratis witgoedapparaat! Kijk op www.gemeentestein.nl/energiebespaaractie.

Voor vragen over de energiebespaaractie kun je contact opnemen met het duurzaamheidsloket. Bel naar: 041- 266 78 23.