De Domijnen in Sittard-Geleen en omstreken mogen hun gasten weer ontvangen.

De bibliotheken en leeswinkels waren al open en nu volgen de Schouwburg, het Filmhuis, Poppodium Volt, museum Hedendaagse Kunst en het Erfgoedcentrum.

Ze presenteren een aansprekend programma, uiteraard binnen de veiligheidsvoorschriften.

De Schouwburg presenteert voor de tweede keer Buitencabaret met Kasteel Limbricht als decor.

Ook komt de finale van Open Podium on TV (uitgezonden bij Bie Os TV) er aan. De winnaar mag zichzelf dé Open Podium Artiest 2020/2021 noemen.

Filmhuis: in het weekend van 5 juni start het Filmhuis met de films De Oost en Nomadland.

Museum Hedendaagse Kunst: de expositie Kunst & Kunststof, ontwerpen voor een betere wereld opent haar deuren.  Kunstenaars en ontwerpers laten zien dat we plastic niet moeten weggooien als nutteloos materiaal.

Erfgoedcentrum: de expositie Rivivere is een mooie samenklank van de lokale kunstenaar Theresie Tholen en de landelijk bekende dichter Simon van der Geest. Daarnaast zal de studiezaal van het archief weer opengesteld worden voor publiek.

Poppodium Volt gaat vanaf 10 juni van start met drie shows.

De bibliotheeklocaties van De Domijnen zijn vanaf 20 mei volgens de gebruikelijke openingstijden opengesteld voor het publiek. Klanten kunnen weer zelf boeken komen uitzoeken en gebruikmaken van een studie werkplek. De service wordt verder uitgebreid met het openstellen van de leeshoek.

Actuele informatie: www.dedomijnen.nl