Ook in de winter is het goed toeven in Kasteelpark Born.

Als je door het park loopt, zie je dat verschillende dieren zich aanpassen aan de winter. De vacht van de ezels en de geiten is dikker geworden om hen lekker warm te houden tijdens de koude nachten. Ook de schapen hebben weer voldoende wol om de winterkou te trotseren. De wasberen gaan in winterrust en ook de neusberen trekken zich terug in hun warme huisje. Even uitgekeken? Geniet op het terras van een hotdog of een warme chocomel met marshmallows.

 Tot en met zondag 8 januari 2023 staan er creatieve kribkes in het Kasteelpark.

Hobbykunstenaars die het park een warm hart toedragen hebben 19 prachtige creaties gemaakt.
Vele meters breigaren, liters verf, meters hout, vellen papier en gekleurde schapenwol staan garant voor de prachtigste creaties.

Neem een plattegrond mee bij de kassa en struin door het park op zoek naar alle kribkes. Noteer de letters en vorm een toepasselijk woord. Wil je kans maken op één van de drie “kerststal-knuffels” (een kameel, een ezel of een schaap), lever dan de gevonden oplossing in, in de speciale bus die staat op de tafel bij de Wasjbear.

 In het park staat ook een wensboom. Vul je wens in op de speciale kaartjes die bij de boom liggen, stop de wens in een speciale gekleurde envelop en hang hem in de boom.
Wie weet laten we jouw wens in vervulling gaan.

Niet alleen in het Kasteelpark kunt u wandelen langs kribkes, ook diverse winkeliers in Born hebben een kerststal in hun etalage staan. Ook hier staan bij de kribkes letters. Zoek de kribkes, noteer de letters, lever het formulier in bij Iris, Sasje’s of de Hema en maak kans op een van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers van Born. Deelnameformulieren liggen bij de deelnemende winkeliers.

 Op zondag 18 december is er van 10.00 – 16.00 uur in de tenten op het terras een kleine kerstmarkt. Op de markt kunt u de laatste cadeautjes kopen voor Kerst. Daarnaast kunt u genieten van versgebakken wafels, hotdogs (met zuurkool!) en een glaasje glühwein. Ook de Kerstman komt in de middag op bezoek en neemt voor ieder kind wat lekkers mee. Ook kun je ’s middags marshmallows roosteren onder leiding van onze vrijwilligers. De entree is deze dag gratis.

 

Om de feestvreugde nog meer te verhogen kun je deze dag een jaarkaart kopen met 5 euro korting. Dit aanbod geldt voor nieuw aan de schaffen jaarkaarten voor volwassenen en kinderen én ook als u uw jaarkaarten wilt verlengen. De jaarkaartactie is zowel aan de kassa als online.

In de wintermaanden is het Kasteelpark op woensdag, zaterdag en zondag open van 10.00 – 17.00 uur. De entreeprijs is € 9,50 voor volwassenen, € 7,00 voor kinderen en € 8,50 voor 65+.

In de Kerstvakantie is het Kasteelpark dagelijks geopend van 10 – 17 uur. Op 1e Kerstdag, 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het park gesloten (ook voor jaarkaarthouders). Op Oudejaarsdag sluit het park om 14.00 uur.