De wethouders en griffier van de gemeente Beek hebben burgemeester Christine van Basten-Boddin afgeraden plaats te nemen in het comité van aanbeveling van de stichting Samen sterk tegen kanker.

Politiek belang
Dat heeft van Basten-Boddin meegedeeld aan voorzitter en (ex)kankerpatiënt Dianne Schraven. Reden zou zijn dat bij de stichting de politieke (oppositie)partij Sociaal Belang Beek (SBB) betrokken is. En dat zou volgens het college niet goed zijn voor de positie van de burgemeester.

De stichting Samen sterk tegen kanker wil 10.000 euro verzamelen voor onderzoek naar die ziekte. In het kader daarvan organiseert men, met hulp van een aantal partijen, diverse activiteiten.

Van geen kwaad bewust
Schraven heeft geschokt gereageerd op het bericht van de burgemeester. “De burgemeester was zelf ook van haar stuk gebracht en was zich van geen kwaad bewust. In 2019 was het college heel enthousiast en was er geen vuiltje aan de lucht. Nu de verkiezingen in aantocht zijn wordt het blijkbaar een politiek spelletje”, aldus Schraven.

Alleen maar helpen
Haar man is fractieleider van het SBB. “Wij willen alleen maar helpen om de bekendheid van de stichting te bevorderen. Een aantal van onze leden zijn in hun omgeving ook geconfronteerd met kanker en willen graag helpen. Als politieke partij sponsoren we bijvoorbeeld drankjes tijdens een bijeenkomst. Deze zienswijze van het college is flauwekul. Wij willen eventueel SBB terugtrekken uit de uitingen van de stichting maar de vrijwilligers die lid zijn van deze politieke partij blijven gewoon hun best doen voor Samen sterk tegen kanker”, zegt Schraven tijdens een telefoongesprek met omroep Bie Os.

De omroep heeft het college diverse keren gevraagd om een reactie maar daar is nog niet op gereageerd.