Buurkrachtteam Munstergeleen heeft maandag 28 september zijn collectieve isolatieactie gepresenteerd aan geïnteresseerde inwoners van de gemeente.

Het team dat bestaat uit Leron Webers, Bram Kleijnen, Jo Klinkenberg en Kees van Beek heeft zich de afgelopen maanden ingespannen voor een aantrekkelijk isolatieaanbod bij een goede leverancier. En dat is gelukt.

Na een zorgvuldige beoordeling van diverse aanbieders is Firma Bameco uit Maastricht door het buurtteam geselecteerd.

Met het isolatiebedrijf heeft het buurtteam een staffelkorting afgesproken: hoe meer huishoudens zich aansluiten bij de isolatieactie, hoe hoger de korting.

Iedere inwoner van Munstergeleen kan profiteren van het isolatieaanbod. De onafhankelijke stichting Buurkracht ondersteunt het buurtteam.

“De extra korting die bovenop de lopende landelijke subsidiemogelijkheid op isolatie komt, maakt het financieel nog aantrekkelijker om te isoleren.

We hopen dat dit voor veel mensen net dat zetje is om ook tot verduurzamen over te gaan,” aldus Kees van Beek, een van de teamleden.

Ook wie de informatieavond heeft gemist, kan nog meedoen aan de collectieve isolatieactie.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via buurkrachtmunstergeleen@gmail.com. Geïnteresseerden kunnen zich ook melden via de Buurkracht-app.

Download de app en klik op de isolatieactie van het buurtteam, klik op ‘doe mee’ en blijf zo op de hoogte. De app is gratis te downloaden in de App/Play-store, zoek op buurkracht.

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt.

Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten.

Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl.

Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.

Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten.

Speciaal voor deze partijen heeft Buurkracht diverse aanpakken, meer informatie hierover is te vinden op stichtingbuurkracht.nl.