Burgemeester Hans Verheijen gaat nog niet vooruitlopen op de aangekondigde openstelling door ondernemers in Sittard-Geleen aankomende zaterdag. Dit heeft de burgemeester dinsdagmiddag schriftelijk bekend gemaakt.

Nadat een aantal winkels afgelopen weekend in Sittard uit onvrede is opengegaan gaan komend weekend ook in Geleen diverse winkels open. Dat is te lezen op de Facebookpagina Winkelen in Geleen. De winkeliers trekken de conclusie dat de besmettingen oplopen terwijl ze zelf gesloten zijn dus heeft volgend hun de sluiting geen effect.

Verheijen leeft wel mee met de ondernemers: “we zien ook hoe ingrijpend doe landelijke maatregelen zijn voor onze inwoners en ondernemers. We delen de zorgen die ondernemers uiten in het voortbestaan van hun bedrijf. Zeker in de grensregio als de onze. Door verschillen in nationale maatregelen  zijn de gevolgen voor onze ondernemers nog wranger, omdat de klanten hun geld uitgeven in België en Duitsland. Die omzet ziet onze ondernemer niet meer op een later moment terug en kan dus niet goedgemaakt worden “, schrijft de burgemeester in het persbericht.

Verheijen zegt de besluitvorming van het nieuwe kabinet voor de periode na 14 januari af te willen wachten.

In een bericht van een besloten Facebookgroep dat de redactie ontving staat dat ook in Sittard diverse winkeliers hun zaken weer zullen openstellen.