Burgemeester Christine van Basten-Boddin van Beek heeft zelf besloten om geen deel uit te maken van het comité van aanbeveling van de stichting Samen sterk tegen Kanker. Dat blijkt uit een persbericht van de gemeente.

Verwevenheid
Van Basten heeft er volgens de gemeente zelf voor gekozen hebben hiervan af te zien, omdat er blijkbaar een te sterke verwevenheid van de lokale partij Sociaal Belang Beek (SBB) met dit initiatief is. En dat past niet bij haar rol als burgemeester.

Vervelend
“Ik vind het vooral vervelend voor de stichting maar ook voor de burgemeester, wij weten dat zij de stichting een warm hart toedraagt”, zeggen Samen sterk voor Kanker-voorzitter Dianne Schraven en haar man, Mathieu Schraven, tevens fractieleider van de betrokken politieke partij SBB.

Het echtpaar liet eerder deze week weten dat Van Basten hun had laten weten teruggefloten te zijn door de wethouders en griffier. “We gaan proberen het voorval in de raadsvergadering te bespreken. Wij willen de SBB uitingen verwijderen maar een aantal van onze leden blijft zich wel inzetten voor de stichting. We hopen zo de burgemeester binnenboord te houden”, zegt fractieleider Schraven.

Geen probleem
“In 2019 was onze betrokkenheid geen probleem maar nu in de aanloop naar de verkiezingen opeens wel, dat is een politiek spel van het college”, aldus Schraven. “Ik ben er heel verdrietig om dat wij met onze goede bedoelingen in een hokje worden geduwd omdat er mensen zijn die menen hier een politiek spel van te maken en dat over de rug van mensen die vechten tegen kanker”, liet voorzitter Dianne Schraven nog weten na de eerste berichtgeving over gang van zaken rond het comité van aanbeveling.

Geld inzamelen
Schraven is zelf voormalig kankerpatiënt en probeert met haar stichting geld op te halen voor het onderzoek Natural Killercells van het Kankeronderzoekfonds Limburg. Volgend jaar organiseert de stichting het, dit jaar uitgestelde, evenement Stappen voor Kanker op sportlandgoed De Haamen.