De 9 maanden oude baby Sterre uit Geleen werd geboren met het syndroom van Down en heeft in haar korte leventje tot nu toe al heel wat keren het ziekenhuis moeten bezoeken.

De dochter van Dunja Hochstenbach en Pascal Janssen uit Geleen en zusje van de broers Denli en Sarino heeft al een hartkatheterisatie achter de rug en blijkt bovendien een aangeboren vorm van pulmonale hypertensie te hebben, een te hoge druk in haar longen en hartje.

 

Dunja: “met de diagnose werd ons uitgelegd dat Sterre niet oud zal worden. Na de hartkatheterisatie zag het er gelukkig wat beter uit, maar de cardioloog waarschuwde ons niet te vroeg te juichen, omdat de aandoening qua verloop onvoorspelbaar is”.

Omdat Dunja graag uitgaat van het positieve en omdat zij vindt dat haar Sterre de titel verdient, heeft zij haar dochtertje aangemeld bij de verkiezing Bofkontje van het Jaar, die wordt georganiseerd door zalfproducent Sudocrem.

 

De nummers 1, 2 en 3 van de verkiezing winnen een reischeque.

Sterre staat nu op de eerste plek. Moeder Dunja roept iedereen toch op om nog een stem uit te brengen, zodat ze op de eerste plaats blijft staan!

“Als jullie allemaal op haar willen stemmen kunnen we – na corona – met Sterre op vakantie.”

Stemmen kan via https://www.bofkontjevanhetjaar.nl/mijnbofkontje.aspx?Voornaam=Sterre&t=&Achternaam=Janssen&bofkontjeId=578.