Op zaterdag 3 oktober is de eerste fysieke actie ondernomen met als doel het realiseren van een bloemenweide op de Schwienswei.

GroenLinks raadslid Gitane Dumernit is samen met Jack Koenen van de Vrienden van de Schwienswei dit project gestart om de biodiversiteit in dit prachtige en broodnodige stuk natuur te vergroten.

 

Het stuk grond waar eerst gras op stond, wordt de komende weken verder voorbereid voor het inzaaien met een zorgvuldig samengesteld bloemenmengsel, zodat de inheemse soorten – die Limburg eigen is – hun rentree kunnen maken.

Eind oktober zal het zaaien gaan plaatsvinden.

De samenwerking zal met alle goede intenties resulteren in een prachtige bloemenzee vlakbij de entree van het mooie natuurgebied.

Want deze groene oase is in de Corona crisis een waar toevluchtsoord gebleken. Er wordt duidelijk meer gewandeld in deze bijzondere omgeving.

Een veelvoud aan soorten bloemen in een dergelijke bloemenweide zal het gebied in alle opzichten ten goede komen. De soortenrijkdom zal toenemen.

De basis voor een gezonde, veerkrachtige en mooie leefomgeving is biodiversiteit en daarom zijn acties zoals deze zo’n ontzettend welkome bijdrage.

Aangezien de natuur ons thuis is, is zorgen voor de natuur zorgen voor onszelf.

Of zoals David Attenborough zegt: We are not apart from nature, we are A PART of nature.