Tessa Wullaert komt naar Fortuna Vrouwen. De 29-jarige spits heeft haar handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. De Belgische wordt overgenomen van Anderlecht, de nieuwe kampioen in de Belgische Super League.

De kersverse aanwinst over haar transfer: “De overstap naar Nederland voelt voor mij als een nieuwe uitdaging, een nieuwe competitie. Het ambitieuze plan van Fortuna Sittard sprak mij enorm aan, wat mij heeft doen besluiten voor Sittard te kiezen. Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan dit mooie project en het op de kaart zetten van het vrouwenvoetbal in Limburg. De club en partner Azerion maken zich sterk voor vrouwenrechten, hetgeen goed aansluit bij mijn eigen project GRLPWR.”

Bo Breukers, verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie, is eveneens opgetogen. “Dat we een speelster van haar kaliber kunnen toevoegen aan de selectie, is een belangrijke stap in het verwezenlijken van onze ambities. We willen een goede indruk achterlaten in het eerste jaar en haar internationale ervaring speelt daarin een belangrijke rol. Met de komst van Tessa laten we ook aan de buitenwacht zien dat we bezig zijn met een mooi traject.”

De Tieltse debuteerde voor Zulte Waregem en kwam achtereenvolgens uit voor Anderlecht, Standard Luik, Wolfsburg en Manchester City. In de zomer van 2020 keerde Wullaert terug bij Anderlecht, waar ze imposante cijfers kan overleggen. De scoringsdrift komt ook naar voren bij de nationale ploeg. In ruim honderd interlands was de aanvoerder van België goed voor 65 treffers. Daarmee is ze topscorer van de Red Flames.

Het palmares van Wullaert is indrukwekkend. De speelster werd kampioen van België en Duitsland en won in beide landen het bekertoernooi. Beide Engelse bekertoernooien werden eveneens toegevoegd aan de prijzenkast. Daarnaast pakte ze diverse persoonlijke onderscheidingen, waaronder drie keer de Gouden Schoen van België. Eind vorige maand werd ze met RSC Anderlecht kampioen van België, onlangs werd ze nog uitgeroepen tot Speelster van het Jaar.