Heb je wel eens met het idee rondgelopen om bijen te gaan houden. Tegenwoordig is imkeren populair onder alle leeftijdsgroepen. Vrouwen, mannen en steeds meer jongeren voelen zich aangetrokken tot de fascinerende wereld van de bijen. Bezig zijn met de natuur, is rustgevend en nuttig. Gilde de Graven start een cursus bijen houden. De hele cursus is een praktijkgerichte opleiding gesplitst in een theoretisch deel en een deel praktijkbijeenkomsten. Start theorie op 10 januari 2022 ’s avonds in de accommodatie van Gilde De Graven in Munstergeleen.

Peter Keulers uit Geleen is de enthousiaste en deskundige cursusleider die je met liefde en plezier in zal wijden in deze bijzondere leefwereld.

Heb je het theoretische deel (basiscursus imker theorie) achter de rug en wil je meteen in de praktijk bezig zijn, dan is de basiscursus praktijk een goede vervolgkeuze. Je gaat actief aan de slag in de bijenstand. Je doorloopt een volledig bijenjaar. Ook jongeren vanaf 12 jaar zijn van harte welkom! De lessen worden gegeven op een bijenstand (waar wordt nog bekend gemaakt) vanaf 19 maart 2022. Inschrijven is mogelijk via de website van Gilde De Graven.