De medewerkers van Band op Spanning staan vrijdag 17 december bij de in- en uitgang van de parkeerplaats van het winkelcentrum van Stein. Als je het parkeerterrein oprijdt, bieden ze je aan gratis check aan van de spanning van je autobanden. En als het nodig blijkt, pompen ze je banden op.

Wil je meedoen?

Dan krijgt je een aanmeldkaart onder de ruitenwisser van je auto. Als je terugkomt van het winkelen vind je een nieuw kaartje met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen!

Liever geen check?

Dan kan natuurlijk ook. Als je geen gebruik wilt maken van deze actie, kun je dat gewoon even aangeven. Geen kaartje onder de ruit, betekent geen check van de autobanden.

Waarom deze actie?

Wist je dat in Nederland meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning rijdt? Dat kost ieder jaar 200 miljoen liter brandstof en 400 miljoen kg CO2 uitstoot. Autorijden met een te lage bandenspanning is dus niet alleen kostbaar, ook de banden slijten veel sneller. Dat is gevaarlijk omdat de auto daardoor slechter op de weg ligt, een langere remweg heeft en de kans op een klapband een stuk groter is!

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl Band op Spanning voert deze actie uit namens de gemeente Stein en natuurlijk volgens de coronarichtlijnen die dan gelden.