Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom heeft het Rijk regels opgesteld over toegang tot publieke gelegenheden zoals winkels, horecazaken en theaters.

Deze regels zijn er om het virus onder controle te krijgen. De besmettingen zijn te hoog. Te veel mensen worden ziek en dat zorgt voor een te zware druk op de gezondheidszorg. Het is aan ondernemers en uitbaters van gelegenheden om toe te zien of hun gasten een coronatoegangsbewijs hebben: om zo bij te dragen aan het remmen van de verspreiding van het virus. Want opnieuw een lockdown willen we immers niet.

Men verneemt van ondernemers achter dat veel mensen wel een coronatoegangsbewijs bij zich hebben, maar zich niet kunnen legitimeren. Dat levert voor zowel ondernemers als bezoekers vervelende momenten op.

Iedereen dient altijd het identiteitsbewijs, samen met het coronatoegangsbewijs mee te nemen en te laten zien bij een bezoek aan een horecazaak of een publieke gelegenheid zoals een theater of bioscoop. Alleen op die manier kunnen we samen ervoor zorgen dat het bezoeken van publieke gelegenheden leuk en veilig blijft.

Kijk voor alle informatie over toegangsregels op de website van de Rijksoverheid.