Veel afval dat hergebruikt kan worden, kun je gratis aanbieden. Op deze pagina staat hoe je de verschillende soorten afval het best kunt scheiden. Zo kan RWM dit afval op een milieuvriendelijke manier inzamelen.

Kijk regelmatig op de website van RWM of op de RWM-app voor het laatste nieuws.

Tuinafval

Tuinafval kun je het hele jaar gratis naar het milieupark brengen. Het inzamelpunt voor tuinafval is op de tijdelijke afvallocatie in Stein aan de Dieterenstraat (bezoekersparkeerplaats naast het gemeentehuis).

Ook wordt tuinafafval twee keer per jaar gratis aan huis opgehaald. Kijk in de afvalkalender wanneer het tuinafval in jouw straat wordt opgehaald.

Oud ijzer

Je kunt oud ijzer gratis inleveren bij het milieupark. Je kunt oud ijzer ook thuis laten ophalen door de aangewezen inzamelaars.

Voorbeelden van oud ijzer die je kunt brengen naar het milieupark:

Let op! Witgoed (bijvoorbeeld een wasmachine of een koelkast) is géén oud ijzer. Lees verder op de pagina onder ‘elektrische apparaten’ meer over witgoed.

Inzamelaars

De gemeente Stein heeft twee inzamelaars voor het ophalen van oud ijzer en andere metalen aan huis:

Strafbaar

Om oud ijzer te mogen ophalen, heb je een vergunning nodig. Zónder is het strafbaar. Ook mag je als inwoner geen oude metalen neerzetten aan de straat. Hiervoor moet je een afspraak maken. Het is niet meer mogelijk om een vergunning te krijgen voor het ophalen van oude metalen.

Elektrische apparaten

Onder elektrische apparaten valt ook witgoed, zoals wasmachines en koelkasten. Hierin zit koelvloeistof (chemisch afval) en daarom moet je ze op een speciale manier vervoeren. Je kunt jouw oude apparaat gratis naar het milieupark brengen of meegeven aan de bezorger van jouw nieuwe apparaat.

Afvalscheidingswijzer

Met de afvalscheidingswijzer kun je makkelijk ontdekken in welke afvalbak je jouw afval en producten weg kunt gooien. Waar laat je bijvoorbeeld een yoghurtpak, pizzadoos, videoband of spaarlamp? Voer het in op de website of app en vind met gemak de juiste bak.

Ga naar de afvalscheidingswijzer

Vragen of klachten?

Heb je vragen of klachten? Bel of mail dan met RWM.