Vanaf 28 augustus gaat BsGW aanmaningen versturen, zodat particulieren en ondernemers weten dat er nog een bedrag openstaat.

Deze hebben betrekking op alle belastingen voor de bij BsGW aangesloten gemeenten en het waterschap. Aan deze aanmaning zijn extra kosten verbonden. Bij geen reactie of betaling zal er later in het jaar een dwangbevel volgen.

Gezien de uitzonderlijke situatie verstuurden het BsGW onlangs al – eenmalig – een kosteloze betalingsherinnering. Dit heeft ervoor gezorgd dat de aanslag weer onder de aandacht is gebracht.

Wat kun je doen om een aanmaning te voorkomen?

Heb je nog niet alle aanslagen van BsGW betaald en heb je geen uitstel van betaling? Probeer dan zo snel mogelijk te betalen of vraag een betalingsregeling aan. Je hebt hier tot 22 augustus voor. Is jouw betaling of aanvraag betalingsregeling op deze datum nog niet ontvangen door ons, dan wordt de aanmaning met de bijbehorende kosten aan u verzonden.

Geleidelijke opstart invorderingsproces

Vanwege de coronacrisis hebben wij het invorderingsproces van de lokale belastingen tijdelijk opgeschort. Dit houdt in dat in de afgelopen periode geen aanmaningen en/of dwangbevelen zijn verstuurd. Daarnaast hebben er ook geen deurwaardersactiviteiten plaatsgevonden. Om particulieren en ondernemers in deze crisis tegemoet te komen, is tijdelijk aan ondernemers uitstel van betaling verleend op de verzonden belastingaanslagen. Ook de inning via automatische incasso werd tijdelijk opgeschort. Nu de maatregelen van de overheid met betrekking tot corona weer wat versoepeld zijn, start het BsGW het invorderingsproces weer geleidelijk op, met begrip voor particulieren en ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronacrisis.

Je wilt betalen, maar hebt vragen

Op de aanmaning staat hoe je kunt betalen. Op de website lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Via jouw persoonlijke pagina kun je reageren als je een vraag wilt stellen. Uiteraard is telefonisch contact ook mogelijk. Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur via: 088-842 04 20. Wij helpen je graag verder. Het kan zijn dat het in deze periode drukker is dan normaal, waardoor je langer moet wachten. Wij vragen hiervoor jouw begrip.