In de herfstvakantie op dinsdag 26 oktober organiseert stichting Petje af Zuid-Limburg in samenwerking met Zowonen en Helwig Kozijnen het project “Open de Deuren – waar iemand naar je luistert” tegenover de Zuidkamer in winkelcentrum Zuidhof in Geleen. Kinderen (AL) maar ook volwassenen kunnen tussen 13.00 tot 16.00 uur naar eigen inzicht een tiental oude deuren, die uit sloopflats werden gehaald, schilderen. Deze beschilderde deuren worden later her en der in de wijk tentoongesteld.

Boodschap is dat we ons in deze individualistische tijd niet door een dichte deur moeten weerhouden maar gewoon met de deur in huis moeten vallen en in contact moeten komen met onze buren. Kunstenaar en tekenaar Lianne Dohmen is er die middag ook bij en geeft kinderen tips hoe ze de oude deuren kunnen schilderen.

De dag erna woensdag 27 oktober kunnen kinderen (vanaf 6 jaar) naar “Verhalen uit de eeuwenoude Sint-Janskluis” in Geleen.

Van 14.00 tot 16.00 uur komen Lianne Dohmen (kunst tekenaar), Esther Walraven (kinderboekenschrijfster) en Mala (zangeres) naar de Kluis.

Beide activiteiten zijn gratis. Aanmelden via michel.vandijke@petjeaf.nl