Harrie Wielders, voorzitter van fanfare Concordia Einighausen, is blij dat de oefen- en opbergruimtes van gemeenschapshuis ‘t Klaverblad behouden blijven.

Basisschool De Leeuwerik, die in hetzelfde gebouw gevestigd is, wordt te klein en daarom werd een plan gemaakt waarin de school er twee lokalen bij zou krijgen. Dat schoot de verenigingen die gebruik maken van het gemeenschapshuis in het verkeerde keelgat.

Na vele protesten en hoog oplopende emoties in de Sittardse kern werd het plan tijdens de afgelopen raadsvergadering afgeschoten.

 

Er komt nu een andere herinrichting van het gebouw waarbij de school meer plaats krijgt en de verenigingen hun ruimtes behouden.

Dat plan is wel 85.000 euro duurder maar volgens de gemeenteraad acceptabel. De verenigingen zijn ook tevreden. “Dit is wat we wilden, in goed overleg water bij de wijn doen en de kleine nadelen zijn te overzien”, zegt Wielders van Concordia in gesprek met Bie Os.

“De vergaderruimte krijgt een andere vorm en er lopen af en toe in een hoek kinderen door de zaal om een ander lokaal te bereiken maar daar is mee te leven. We kunnen nog steeds twee activiteiten tegelijk organiseren”.