1 December is Wereld Aids Dag. Aids wordt veroorzaakt wordt door hiv. De Centra voor Seksuele Gezondheid van de GGD-en in Limburg vragen vandaag aandacht voor hiv. Nederland kan het eerste land ter wereld worden met 0 nieuwe hiv-infecties. Maar we zijn er nog niet. Er komen elk jaar nog nieuwe hiv infecties bij, ook in Limburg. Testen is belangrijk om hiv-infecties vroeg op te sporen en te behandelen; zo kun je in goede gezondheid leven met hiv. Met Limburg4Zero zetten de GGD-en in op nul nieuwe hiv-infecties.

De GGD biedt Limburgers die risico (hebben ge)lopen op hiv, gratis testen op hiv en soa, PrEP, informatie en een (digitaal) gesprek indien daar behoefte aan is. Cliënten van de GGD ervaren het Centrum Seksuele Gezondheid als een vertrouwde plek waar ze open over hun seksuele gezondheid kunnen praten.

Limburg4zero is een totaal pakket van preventie en zorg. Het bevat bijvoorbeeld testen die je zelf thuis kan afnemen in je eigen tijd en je eigen omgeving, met een handig instructiefilmpje (www.limburg4zero.nl), en opstuurt naar het lab. Hiermee hoopt de GGD testen breed toegankelijk te maken, als eerste voor mannen die seks hebben met mannen. Dus ook voor hetero- of bi mannen die af en toe wel eens seks hebben met een man. Regelmatig testen zorgt ervoor dat je op tijd behandeld kunt worden en daarmee je eigen gezondheid en die van anderen beschermt.

Meer informatie: kijk op de website van de GGD Zuid Limburg en de GGD Limburg Noord