Op zaterdag 5 maart kwam er na zeventien ritten – zo’n 680 km fietsen, een einde aan de baan klassieker Coupe d’Hiver op wielerbaan Geleen. Deze herfst-winter competitie startte op 9 oktober 2021 voor de vijftiende keer. Renier Scheepers woonachtig in Wessem fietst al sinds 2004 op de wielerbaan in Geleen. “Ik fietste hier al toen waren er nog geen kombochten” aldus Scheepers. Totaal behaalde overwinningen op deze wielerbaan schat hij rondde 150 stuks.

Acht overwinningen behaalde hij afgelopen winter. De van beroep Hoornist/muziekdocent heeft als amateur tussen 2005 en 2012 ongeveer veertig koersen zoals o.a. Ronde van Luik en district kampioenschappen gewonnen. Ik kwam altijd naar de wielerbaan om hardheid te kweken met de grote mannen. Als je hier twee keer per week meedoet met wedstrijden kweek je niet alleen hardheid maar krijg je ook stuurvaardigheid en koersinzicht. Ik raad iedere jongere aan die wielrenner wil worden of het nu amateur of prof is hier te komen trainen. Nu kom ik vooral voor mijn plezier en ben dan ook blij dat onze held voor de wielersport in Limburg, Michel van Dijke steevast deze trainingen organiseert.

Prijsuitreiking is op zaterdag 12 maart voor aanvang laatste koers in de ochtend genaamd Hub Vinken Challenge. Op dinsdag 29 maart begint de zomer competitie Glana-Velo Cup weer om 19:15 uur in de avond. De eerste editie van de Coupe d’Hiver werd in 1979 gereden. Toen werden de trainingen georganiseerd door Frans Alberts. Winnaar eerste editie was Ger Nelissen, vader van voormalig wielrenner Danny Nelissen uit Sittard. Ook sportfotograaf Tonny Strouken won later twee keer de Coupe d’Hiver.